jueves, 22 de diciembre de 2016

Estudi de la Cèl·lula a 1r ESO

PROJECTE 1r ESO G


L'últim projecte que hem treballat a classe és el de la cèl·lula. Pilar (la nostra professora de Biologia) ens va proposar canviar la forma d'estudi, és a dir, en lloc d'agafar apunts del llibre i explicacions per part d'ella, volia que férem nosaltres mateix una cèl·lula i aixi aprendre d'una manera divertida i diferent.
La cèl·lula pot ser de dos tipus, eucariota o procariota. Aquesta segona és més senzilla perquè té pocs orgànuls i el material genètic pel mig pel citoplasma.La cèl·lula eucariota ens va costar més, perquè hi ha de dos tipus (animal i vegetal) i és més complexa.

Les vam fer de plastilina. Primer ens vam haver d'organitzar en el grup (3-4), quí la portava i de quins colors les necessitàvem.


Si no sabíem les parts de cada cèl·lula, no podíem començar a treballar. Això ens va costar quasi dues sessions.

Dues sessions més van utilitzar per a fer-la en plastilina, amb els llibres davant. L'ultima part, que era la presentació, no va fer falta, perquè mentre anàvem fent-la Pilar ens estava preguntant quin orgànul estàvem fent, per què una cèl·lula i l'altra eren diferents, els noms de cada part...Amb aquest projecte hem apres que hi ha més maneres d'aprendre, a banda de la del llibre (encara que siga la que més utilitzem) i més divertides.Alumnes:
Lucia Murillo Ruiz
Federico Verde Lema
Estela del Alba Ortiz González
Naomi Mainella
Kevin Vicente Sánchez
Ángel Martinez Escudero
Manuel Villarroig Montas
Iosua Tristan Tirle
Juan Palomares Gimenez
Joel Tordillo