lunes, 13 de febrero de 2017

Viatge a Girona

Els passats 21, 22 i 23 de desembre els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat, acompanyats pels professors Lola Chiva, Hernan Canós i Fernando Peña, dels Departaments de Ciències Naturals i Geografia i Història, vam realitzar un viatge a Girona, amb l’objectiu de posar en pràctica molts dels continguts treballats a l’aula, conèixer una part de la nostra geografia i passar-ho bé sense deixar d’aprendre.

El primer dia el dedicarem a conèixer la ciutat de Girona, especialment la seua catedral, el barri jueu i el barri històric.
Arribada a Girona i explicació del seu casc urbà.

Panoràmica sobre el riu Onyar. Aquest riu recorre tota la ciutat de Girona i la divideix en dues parts. Estem a punt d’entrar al casc urbà.

Davant la portalada de l’església de Sant Feliu, una basílica originària dels primers temps del cristianisme. Ha anat construint-se poc a poc i per això, es poden apreciar diferents etapes arquitectòniques en un mateix edifici.


Catedral de Girona, construïda al segle XI amb un estil romànic i al segle XIII amb un estil gòtic. És una de les catedrals amb la nau més ampla del món. Estem a punt d’entrar.


Visita del claustre de la Catedral, d’estil romànic.




Dins de la catedral hi ha un museu, conegut com el museu catedralici on podem trobar diferents objectes de valor relacionats amb l’església, com calzes o aquest tapís romànic que representa la creació.

Panoràmica a l’eixida de la Catedral.

Després vam passejar per la ciutat de Girona, visitant el barri antic i el barri jueu, format per carrers entravessats i estrets.


El segon dia el vam dedicar a la visita de les restes arqueològiques d’Empúries i al museu Dalí de Figueres.

Arribada a Empúries, davant del Mediterrani.



Panoràmica de la platja.


Explicació del jaciment arqueològic. Empúries va ser una colònia grega i posteriorment romana situada al golf de Roses. Es poden veure les restes del que queda d’aquella colònia i visitar el seu museu.

Dins de les restes es pot veure una estàtua d’Esculapi, el déu protector dels grecs d’Empúries.

Panoràmica del jaciment.


Dins del museu podem trobar diferents escultures i eines que utilitzaven els antics colons. Aquesta estàtua representa el cap d’Apol·lo.


Per la vesprada vam visitar el museu Dalí, dedicat a aquest artista i situat a la seua ciutat natal, Figueres. Salvador Dalí va realitzar un infinit d’obres; unes poques es poden trobar en aquest museu, però en té repartides diverses per altres museus de la resta del món.



Aquest quadre és un dels més reconeguts de Dalí. S’anomena ‘Gala desnuda mirando al mar que a 18 metros parece el presidente Lincoln' perquè es pot apreciar a una dona nua enmig del quadre mirant cap al mar, però allunyant-se s’aconsegueix veure el rostre de Lincoln.

Per finalitzar el dia vam visitar el centre de Figueres.

El tercer dia vam visitar la mina de sal de Cardona de la mà de la professora del Departament de Ciències Naturals, una autèntica muntanya de sal amb formes sorprenents.

Entrada a la muntanya de sal de Cardona. En aquesta muntanya sempre s’han realitzat extraccions de sal comuna, fins i tot en la prehistòria. Al segle XX es va descobrir que la muntanya contenia sal potassa i això va fer que haguera molta demanda de mà d’obra, i per tant el creixement abusiu de la població. En 1990 es va tancar la mina i en 2003 va passar a ser considerat un Parc Natural que es pot visitar de manera turística.

Imatges de l’interior de la mina






Després de la mina de sal, vam dinar a Cardona. Per la vesprada, tornarem cap a Castelló. A l’altura de Tarragona, vam fer una parada per conéixer l’aqüeducte de les Ferreres de  Tarragona. Aquest és un aqüeducte romà que es situa entre els costats del barranc dels Arcs. També és conegut amb el nom de ‘El Pont del Diable’.





No hay comentarios: